Kindcentrum Avonturijn Lochem

We vormen samen onze speelleergroep de kleine Garve, de kleuterklassen van de Prins Hendrikschool en de Meester G. Propschool, kindcentrum de kleine Garve. Een vertrouwde plek voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun ouders.

Activiteiten bij Kindcentrum Avonturijn Lochem

We werken, net als de speelleergroep de kleine Garve veel met ‘Startblokken.’  Dit is een leuk educatief programma ingericht op Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Spelenderwijs worden kinderen voorbereid op het basisonderwijs. Daardoor is de overstap straks minder groot.

We lezen veel, doen spelletjes, knutselen, knuffelen, maken muziek, zingen en gaan er op uit. Bijvoorbeeld naar het Thomashuis aan de Barchemseweg om hier samen met de bewoners muziek te maken. Tevens bezoekt Sietske Vonk van muziek met Doremiesje ons met vaste regelmaat. Eens per jaar organiseren wij een opa en oma dag. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om te zien wat hun kleinkind zoal doet op het kinderdagverblijf.

Over de locatie

We hebben een gezellige eigen ruimte. Helemaal ingericht in de bekende ‘Avonturijn stijl’. De mooie muurschilderingen ontbreken dan ook niet. Kinderen bepalen zelf waar en met wie ze willen spelen. En in welke hoek (bouwhoek, poppenhoek, etc.).

Buitenspelen

We hebben een heerlijke buitenruimte die door de scholen en ons kan worden gebruikt. Indien we tegelijkertijd buiten spelen, zie je dat de kinderen van KC Lochem én de schoolkinderen samen spelen. Ze leren van elkaar en houden rekening met elkaar. De buitenbedjes staan hier ook. Buiten slapen is supergezond voor de allerjongsten. Dat doen we altijd in overleg en na toestemming van ouders.

Een enthousiast team

Vaste, enthousiaste en zeer betrokken pedagogisch medewerkers staan dagelijks voor jou en je kind klaar.

Landelijk Register Kinderopvang

LRK  281329266 (klik hier voor meer informatie)

Lochem_groenekruis

Kindcentrum Avonturijn Lochem

Groene Kruisstraatje 4
7241 BP Lochem

0573 - 760 212 / 06 - 28943627
kc-lochem@avonturijn.nl

LRK nummer 281329266
GGD rapportage

Locatieaansturing:
Colet Manders
0573 - 760 207
c.manders@avonturijn.nl

Planning:
Sabine van de Kamp
0573 - 760 203
s.vandekamp@avonturijn.nl

Oudercommissie:
oc-lochem@avonturijn.nl

Scroll naar boven