Peuteropvang 2-4 jaar

Peuteropvang biedt je peuter een goede voorbereiding op de basisschool, een plek om te spelen en te leren met andere peuters. Avonturijn biedt, verspreid over de Achterhoek, peuteropvang aan in speelleergroepen: de voormalige peuterspeelzaal. Op de speelleergroep wordt gewerkt met het ontwikkelingsgerichte VVE-programma Startblokken. De speelleergroep biedt hierdoor meer uitdaging aan de oudere peuters. Precies wat je peuter nodig heeft!

Kinderen bezoeken de speelleergroep minimaal twee ochtenden per week. Peuters met een VVE-indicatie komen additioneel nog twee extra dagdelen. De gemeente vergoedt volledig de kosten van deze twee dagdelen. Indien je als ouder niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag (KOT), krijg je van de gemeente een bijdrage in de opvangkosten.
Voor meer informatie kun je het beste even contact opnemen met één van de medewerkers van Planning & Klantcontacten: (0573) 760 204.

Wat biedt de speelleergroep?

  • Peutergym;
  • Leuke uitstapjes zoals een bezoek aan de ‘grote school’, de (kinder)boerderij, de bakker, de winkel of het ziekenhuis;
  • Elke 6 weken een nieuw thema, zoals ‘Knuffels’, ‘Hatsjoe!’, ‘Hoera, een baby!’ of bijvoorbeeld ‘Verkeer’. Maar ook de jaargetijden, Kerst en Sinterklaas zijn thema’s die uitgebreid aan bod komen;
  • Spel is de basis van de methodiek Startblokken waarmee wij werken. Deze methode sluit aan op het basisonderwijs;
  • Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Wil je ook dat jouw peuter binnenkort naar één van onze speelleergroepen gaat? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Als je eerst met je peuter nog een kijkje wilt komen nemen op de speelleergroep, dat begrijpen we. We maken hiervoor graag wat tijd vrij en laten je alles zien. Je wens voor een rondleiding kun je hier kenbaar maken.

Heb je nog een vraag en wil je teruggebeld worden, dat kan uiteraard ook. Vul dan dit formulier in en we bellen je graag terug op een moment dat het jou past. Afhankelijk van je woonplaats kun je één van de hieronder staande inschrijfformulieren invullen.

Inschrijfformulier Speelleergroep Barchem

Inschrijfformulier Speelleergroep Borculo

Inschrijfformulier Speelleergroep Laren

Inschrijfformulier Speelleergroepen Lochem

Inschrijfformulier Speelleergroep Ruurlo

Inschrijfformulier Speelleergroepen Vorden

Inschrijfformulier Speelleergroep Warnsveld

Inschrijfformulier Speelleergroep Wichmond

Inschrijfformulier Speelleergroep Wolfersveen

Inschrijfformulier Speelleergroepen Zelhem

Het inschrijfformulier graag volledig invullen en daarna kun je het formulier digitaal versturen naar s.gotink@avonturijn.nl.  De medewerkers van de afdeling Planning & Klantcontacten zullen je inschrijving zo spoedig mogelijk verwerken. Je kunt het formulier na het invullen ook printen, ondertekenen en opsturen naar ons servicekantoor: Kinderopvang Avonturijn – Nieuwe Weg 5-01 – 7261 NL Ruurlo

of

vul onderstaand inschrijfformulier in en een van de medewerkers van Planning & Klantcontacten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Scroll naar top