Peuteropvang 2-4 jaar

Peuteropvang biedt je peuter een goede voorbereiding op de basisschool, een plek om te spelen en te leren met andere peuters. Avonturijn biedt, verspreid over de Achterhoek, peuteropvang aan in onze speelleergroepen: de voormalige peuterspeelzaal. Op de speelleergroep wordt gewerkt met het ontwikkelingsgerichte VVE-programma Startblokken. De speelleergroep biedt hierdoor meer uitdaging aan de oudere peuters. Precies wat je peuter nodig heeft!

Kinderen bezoeken de speelleergroep minimaal twee ochtenden per week. Peuters met een VVE-indicatie komen additioneel nog twee extra dagdelen. De gemeente vergoedt volledig de kosten van deze twee dagdelen. Indien je als ouder niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, krijg je van de gemeente een bijdrage in de opvangkosten.
Voor meer informatie kun je het beste even contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Kindplanning: (0573) 760 200.

Wat biedt de speelleergroep?

  • Peutergym;
  • Leuke uitstapjes zoals een bezoek aan de ‘grote school’, de (kinder)boerderij, de bakker, de winkel of het ziekenhuis;
  • Elke 6 weken een nieuw thema, zoals ‘Knuffels’, ‘Hatsjoe!’, ‘Hoera, een baby!’ of bijvoorbeeld ‘Verkeer’. Maar ook de jaargetijden, Kerst en Sinterklaas zijn thema’s die uitgebreid aan bod komen;
  • Spel is de basis van de methodiek Startblokken waarmee wij werken. Deze methode sluit aan op het basisonderwijs;
  • Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Wil je ook dat jouw peuter binnenkort naar één van onze speelleergroepen gaat? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Als je eerst met je peuter nog een kijkje wilt komen nemen op de speelleergroep, dat begrijpen we. We maken hiervoor graag wat tijd vrij en laten je alles zien. Je wens voor een rondleiding kun je hier kenbaar maken.

Heb je nog een vraag en wil je teruggebeld worden, dat kan uiteraard ook. Vul dan dit formulier in en we bellen je graag terug op een moment dat het jou past.

Wil je je peuter bij ons inschrijven bij een van onze speelleergroepen, klik dan hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

 

Scroll naar boven