Kindcentrum Avonturijn Wichmond

We zijn met school een Integraal Kindcentrum (IKC). Opvang en onderwijs gaan hand-in-hand samen. KC Wichmond is gehuisvest in basisschool de Garve. Ook de buitenschoolse opvang en de speelleergroep zijn in de school gehuisvest. Kinderen van de opvang kunnen zo doorstromen naar school. Alles en iedereen is bekend en vertrouwd!

Activiteiten bij Kindcentrum Avonturijn Wichmond

Op maandag, dinsdag en donderdag is het mogelijk om hele dagopvang voor je kind af te nemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de vrijdagmorgen je peuter al kennis te laten maken met specifieke peuteropvang. Doordat het kindcentrum in Wichmond, een kleine gemeenschap in de gemeente Bronckhorst, is gehuisvest is de gemeenschap nauw betrokken bij school en de kinderopvang. De uitspraak ‘It takes a village to raise a child’ is hier echt van toepassing.

Over de locatie

Achterin de school beschikt het kinderdagverblijf over een eigen ruime lichte ruimte, met een badkamer en een slaapkamer en veel ramen waardoor we uitkijken op de buitenspeelruimtes. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken en heeft voor de baby’s een hoek met een hoge box, waar baby’s ongestoord kunnen spelen. Kinderen kunnen zelf kiezen waar en met wie zij willen spelen. Ook hebben we de mogelijkheid om kinderen, in speciale buitenbedjes, buiten te slapen te leggen.

Naast deze groepsruimte heeft het kindcentrum een eigen entree. Ouders hoeven dus niet de hele school door als ze hun kind komen brengen. Aan de groep grenst een speellokaal waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, bijvoorbeeld met een bal. Hier worden ook de wekelijkse gymlessen verzorgd.

Buitenspelen

Buiten hebben we een grote buitenruimte. Iedere dag halen we hier een frisse neus.

Landelijk Register Kinderopvang

LRK 174173349 (klik hier voor meer informatie)

Wichmond_A5A9983_LR

Kindcentrum Avonturijn Wichmond

Dorpsstraat 19
7234 SM Wichmond

0575 - 760 255 / 06 - 53631110
kc-wichmond@avonturijn.nl

LRK nummer 174173349
GGD rapportage

Locatie aansturing:
Nanny Nijenhuis
0573 - 760 209
n.nijenhuis@avonturijn.nl

Planning:
Sabine van de Kamp
0573 - 760 203
s.vandekamp@avonturijn.nl

Oudercommissie:
oc-wichmond@avonturijn.nl

Scroll naar boven