Wennen

Wennen op het kinderdagverblijf
Wennen aan kinderopvang en dan met name als je voor het eerst je kindje naar het kinderdagverblijf brengt, is iets wat we serieus nemen. Het is belangrijk dat jij straks met een gerust gevoel naar je werk gaat, wetende dat jouw kind in goede handen is. En geen enkel kind is hetzelfde, dus de wijze waarop je kind (en jij!) wennen aan de opvang, verschilt dan ook per kind. Dat bespreken we samen met je in het plaatsingsgesprek.

Plaatsingsgesprek
Als je je kind hebt ingeschreven wil je natuurlijk eerst de locatie zien, voordat de opvang start. Onze medewerkers ontmoeten je graag en vertellen je meer over de dingen die je nog wilt weten. Daarom plannen we een plaatsingsgesprek. Dit heb je met de mentor van je kind. Deze mentor is straks ook jouw vaste aanspreekpunt bij vragen.

Start van de opvang
En dan komt de eerste opvangdag in de buurt. In het plaatsingsgesprek hebben we samen afspraken gemaakt over het aantal wendagdelen.

Wennen op de buitenschoolse opvang
Voor kinderen die bij ons vanuit het kinderdagverblijf doorstromen naar de bso, wordt het wennen meestal geregeld door de huidige en nieuwe mentor van je kind. Wel vinden we het fijn dat ouders zelf ook komen kennismaken met de pedagogisch medewerkers van de bso en maken daar graag even tijd voor.

Voor kinderen die Avonturijn nog helemaal niet kennen, bespreken we de wenafspraken tijdens het plaatsingsgesprek met ouders.

Bekijk hier ons wenbeleid.

Wil je weten of wij een plekje hebben voor jouw kind(eren)? Neem contact op met de afdeling Planning & Klantcontacten. We helpen je graag!