Gastouder in Doetinchem: Ramona

Neem contact opGastouder in Doetinchem: Ramona - - 7002 EH Doetinchem - Geboortejaar: 1981

Opvangvormen

 • Gastouderopvang
 • Opvang 0 – 13 jaar

Gastouder in Doetinchem: Bij Ramona vindt u vooral een liefdevolle en veilige "thuis' situatie!

Ramona is  gastouder in Doetinchem en stelt zich graag even aan u voor ...

Ik ben Ramona (1981) en getrouwd met Peter (1979) en samen hebben we 2 dochters. Dimphy (2006) en Ninthe (2008). Onze huisdieren zijn twee valkparkieten: Olaf en Keet en een Afrikaanse reuzenslak, genaamd Gerrit.

Hieronder heb ik verwoord wat ik als gastouder belangrijk vind in de opvoeding van kinderen:

Mijn pedagogisch werkplan (in het kort):

 • Vooral zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Dit wil ik bereiken door de kinderen veel dingen zelf te laten doen, zoals brood smeren, aankleden, helpen met schoonmaken, opruimen en ze hierover complimenten geven.
 • Veel praten: het liefst de hele dag en bij alles wat we doen! Veel uitleg geven, vragen stellen en dingen benoemen. Dit vind ik belangrijk zodat hierdoor de woordenschat groter wordt. Ze zelf goed kunnen praten, waardoor ze ook hun gevoelens weer beter kunnen verwoorden.
 • Ook vind ik het leuk en belangrijk om met de kinderen creatief bezig te zijn. Ik werk altijd met thema's rondom een seizoen.  Zo ga ik bijvoorbeeld in de herfst bladeren zoeken of eikels en kastanjes. Daarna gaan we met deze spullen wat knutselen.
  In de winter, sneeuwpopjes kleien, versieringen voor in de kerstboom maken en in de lente een vaas met bloemen knutselen, bijtjes, vlinders knutselen en zaadjes zaaien in de moestuin achter het huis.
  In de zomer zee en strand, wat blijft drijven, wat zinkt, de zon, insmeren met zonnebrand, waarom?
  Maar ook zelf wat bedenken om te tekenen of te knutselen, leren knippen, potlood goed vast houden, tellen, kleuren benoemen, liedjes zingen, dansen en spelletjes, enz.
 •  Rust, Regelmaat en Reinheid. Vast dagritme van eten, spelen, slapen enz.  Weten wat er gaat gebeuren, waar gaan we heen, van te voren vertellen en uitleggen. Duidelijke regels, wat mag wel en wat niet en hier consequent in zijn. Handjes wassen na het plassen, voor het eten, enz.
 •  Sociale vaardigheden.  Omgang met andere kinderen en volwassenen.  Naar speeltuinen, de winkel of mee naar school.
 •  Waarden en normen:  Dankjewel en alsjeblieft zeggen. Respect voor jezelf en ook naar anderen. Behandel anderen zoals je zelf behandelt wilt worden. Saamhorigheid, door samen spelletjes te doen, samen eten, samen knutselen.

Ik maak ook gebruik van een dagboekje (schrift), waar bijzonderheden in geschreven kunnen worden door mij, maar ook door u als ouder. Bijvoorbeeld moet ik ergens opletten, voelt het kind zich niet helemaal fit, allergieën, iets leuks gedaan in het weekend, waar hij/zij helemaal vol van is. Zelf schrijf ik dan een verslagje van de dag, wat hebben we gedaan, wat hebben we gegeten of grappige uitspraken van het kind. Zo kunt u terug lezen wat uw kind bij mij heeft beleefd.

Wat mag u verder van mij verwachten:

 • Mijn opvangdagen en tijden zijn van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur en andere uren kunnen in overleg worden afgesproken.
 • Ik heb de mogelijkheid om kinderen op te halen van OBS Overstegen.

Ik word dus graag uw gastouder en zie er naar uit om voor uw kind(eren) te mogen zorgen en met hen leuke activiteiten te gaan ondernemen!

Neemt u
(geheel vrijblijvend) contact op met het gastouderbureau van Avonturijn en informeer of ik nog plek heb op de door u gewenste dagen! Stuur gerust een mail naar gob@avonturijn.nl of bel even met 0573-760 222

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Opvang 0 - 13 jaar7.00 - 18.007.00 - 18.007.00 - 18.007.00 - 18.007.00 - 18.00
 LRKP nummerEmailadresTelefoonnummer
Opvang 0 - 13 jaar