Even voorstellen

Gastouderopvang 'Laurie’s Kindernestje'

Woonplaats: Lichtenvoorde
Geboortejaar: 1984

Ik ben Laurie, een lieve en zorgzame gastouder. Ik woon samen met mijn partner Daniël en onze 2 dochters Milou (2012) en Fayen (2015). In 2018 ben ik gestart als gastouder bij ons thuis in Lichtenvoorde. Een super leuke uitdaging! Na ruim 14 jaar in de kinderopvang, ben ik enorm enthousiast geworden om zelf bij mij thuis een kleinschalige, huiselijke opvang te bieden.

Belangrijk vind ik dat kinderen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Ik wil ze stimuleren in hun ontwikkeling en elke keer net weer een stapje verder begeleiden. Spelend leren is mijn motto.

Ik werk met het VVE programma Startblokken, waardoor ik elke keer met verschillende thema’s werk. De thema’s staan zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van het kind. Denk hierbij aan thema’s zoals: Dit ben ik, zand en water of boerderijdieren. In een thema bied ik kinderen diverse activiteiten aan en let hierbij op dat alle ontwikkelingsgebieden worden geprikkeld. Ook staat bij Startblokken zoveel mogelijk ‘echte’ materialen en dingen uit de ‘echte’ wereld centraal. Denk hierbij aan: zelf je eigen broodje smeren, de poppen echt in bad doen, een echte (defecte) mobiele telefoon in de huishoek. Vooral de afwisseling van de materialen maakt dat kinderen steeds weer nieuwe dingen ontdekken en leren.

Ik ben gastouder geworden omdat:

het belangrijk vind dat kinderen veel buiten zijn. We wandelen dagelijks naar school, maar daarnaast probeer ik iedere dag minstens één keer buiten te zijn met de kinderen, ook als het weer wat minder is. Dat kan in de tuin zijn, die volledig is afgeschermd, maar het kan ook zijn dat we buiten wandelen, naar het speeltuintje gaan of een andere buitenactiviteit hebben. Ik heb een knusse. maar kindvriendelijke tuin met speelgoed voor diverse leeftijden.

Informatie voor jou en je kindje:

Opvangvorm: 0-4 jaar

Opvangdagen en tijden: Maandag t/m donderdag van 7.00 tot 18.00 uur

Ervaring met kinderopvang sinds: 2002

Mogelijkheid om kinderen te halen van school: Ja, St. Jorisschool

Type locatie: Tussenwoning

Tuin aanwezig: Ja, een knusse kindvriendelijke tuin

Huisdieren aanwezig: Nee

Wil je weten of Laurie nog een plekje heeft voor jouw kind(eren)?
Neem contact op met het Gastouderbureau. We helpen je graag!