Even voorstellen

Gastouderopvang Irma

Woonplaats: Ruurlo
Geboortejaar: 1970

Dag, ik ben Irma en al vele jaren ben ik gastouder met heel veel plezier! Samen met mijn gezin woon ik op een verbouwde boerderij in het buitengebied van Ruurlo, dichtbij het centrum.

Ons gezin bestaat uit mijn man Wim en onze drie kinderen. Wim werkt bij Friesland Campina Lochem en is doordat hij in ploegendienst werkt, best vaak in huis op de tijden dat ik werk. Anne (2000), Jordi (2001) en Stijn (2003)  gaan inmiddels al naar het voortgezet onderwijs en onze oudste studeert in Nijmegen. Ook zij genieten van mijn werk als gastouder. Er is altijd gezelligheid in huis. Als de kinderen moeten leren of even rust willen, dan is ons huis groot genoeg om een geschikte plek te vinden ‘om even hun eigen ding te doen’.

We hebben in de boerderij een speciale ruimte waar de kinderen kunnen spelen. Hier staat een grote kast met speelgoed voor verschillende leeftijden. Verder zijn er diverse knutsel- en bakspullen, want we bakken en knutselen graag met de kinderen. Samen lezen vind ik leuk en belangrijk. Regelmatig ga ik met de kinderen naar de bibliotheek om daar boeken te lenen.  Dichtbij ons huis staat een boekenboom, waar we ook boekjes kunnen lenen. Ook daar gaan we graag naartoe.

Als daar gelegenheid voor is maken we ook graag een uitstapje.  Zo grenst onze achtertuin aan de kasteeltuin. Verder gaan we, meestal in de vakantie, naar de Cactus Oase van Annie, naar Megapret in Lievelde of naar Sevink Mölle in Winterswijk. Een bezoekje brengen aan Erve Brooks en wandelen in het kabouterbos zijn ook voorbeelden van uitstapjes die we met de kinderen ondernemen.

Ik ben gastouder geworden omdat…

ik mij na al die jaren nog steeds kan verwonderen over kinderen. De eerlijkheid, spontaniteit en elk kind is en blijft uniek.

Opvangvorm: 0-12 jaar

Opvangdagen en tijden: Maandag t/m vrijdag en opvangtijden stem ik af met de wensen van ouders. Ik heb een aantal sluitingsdagen, maar die geef ik ruim van tevoren aan.

Ervaring als gastouder sinds: 2009

Mogelijkheid om kinderen te halen van school: We hebben mogelijkheden om kinderen op te halen van verschillende scholen in Ruurlo. Het kan zijn dat mijn man of zus dit verzorgen

Type locatie: Woonboerderij nabij het centrum van Ruurlo. We hebben een speciale ruimte waar de kinderen mogen spelen. Hier staat een grote kast met speelgoed voor verschillende leeftijden. Verder zijn er diverse knutselspullen en bakspullen, want we bakken en knutselen graag met de kinderen. Samen lezen vind ik leuk en belangrijk. Ik ga regelmatig met de kinderen naar de bibliotheek om daar boeken te lenen of we gaan naar de boekenboom bij ons in de buurt. Daar gaan we ook graag naartoe.

Tuin aanwezig: In de grote tuin is een bosje waar de kinderen op avontuur kunnen gaan. Verder kunnen ze zich uitleven in de zandbak, spelen op de klimtorens met glijbanen, lekker schommelen, trampolinespringen of lekker rondcrossen op de skelters, trekkers en fietsjes.

Huisdieren aanwezig: Ja, onze lieve hond Bo. Verder zijn er schapen en lammetjes in het voorjaar, konijnen en cavia’s.

Weten of Irma een plekje heeft voor jouw kind(eren)?
Neem contact op met het Gastouderbureau. We helpen je graag!