Even voorstellen

Kindcentrum Avonturijn Wichmond

Dat is fijn bij Kindcentrum Avonturijn Wichmond!

We zijn met school een Integraal Kindcentrum (IKC). Opvang en onderwijs gaan hand-in-hand samen. KC Wichmond is gehuisvest in basisschool de Garve. Ook de buitenschoolse opvang en de speel-/leergroep zijn in de school gehuisvest. Kinderen van de opvang kunnen zo doorstromen naar school. Alles en iedereen is bekend en vertrouwd!

kc Wichmond

Activiteiten bij Kindcentrum Avonturijn Wichmond

Op maandag, dinsdag en donderdag is het mogelijk om hele dagopvang voor je kind af te nemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de vrijdagmorgen je peuter al kennis te laten maken met specifieke peuteropvang. Doordat het kindcentrum in Wichmond, een kleine gemeenschap in de gemeente Bronckhorst, is gehuisvest is de gemeenschap nauw betrokken bij school en de kinderopvang. De uitspraak ‘It takes a village to raise a child’ is hier echt van toepassing.

Over de locatie
Achterin de school beschikt het kinderdagverblijf over een eigen ruime lichte ruimte, met een badkamer en een slaapkamer en veel ramen waardoor we uitkijken op de buitenspeelruimtes. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken en heeft voor de baby’s een hoek met een hoge box, waar baby’s ongestoord kunnen spelen. Kinderen kunnen zelf kiezen waar en met wie zij willen spelen. Ook hebben we de mogelijkheid om kinderen, in speciale buitenbedjes, buiten te slapen te leggen.

Naast deze groepsruimte heeft het kindcentrum een eigen entree. Ouders hoeven dus niet de hele school door als ze hun kind komen brengen. Aan de groep grenst een speellokaal waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, bijvoorbeeld met een bal. Hier worden ook de wekelijkse gymlessen verzorgd.

Buitenspelen
Buiten hebben we een grote buitenruimte. Iedere dag halen we hier een frisse neus.

Een enthousiast team
Op het kindcentrum werkt een gezellig en enthousiast team met vaste medewerkers die, zowel op het kinderdagverblijf, de speel-/leergroep als op de bso werken, waardoor kinderen eigenlijk altijd vertrouwde en bekende gezichten zien.

Landelijk Register Kinderopvang
LRK 174173349 (klik hier voor meer informatie)

Wil je weten of Avonturijn Wichmond een plekje heeft voor jouw kind(eren)?
Neem contact op met de afdeling Planning en Klantcontacten. We helpen je graag!